kertgondozás – az irigyelt kert titka

De mi is pontosan a kertgondozás?

A kertgondozás más egyéb kerti munkálat mellett a zöldterület-kezelés egyik fontos eleme. A zöldterület-kezelés elsődleges célja a kertek kivitelezése, gondozása és ápolása. A kertgondozás tevékenységi körébe tartozik a gépi gyepszellőztetés, a növényvédelem, a növénytelepítés, a növényültetés, a gyeppótlás, fűmagvetés, a tápanyag-utánpótlás, permetezés, kerti padok, kerítések festése, javítása, mulcs telepítése, automata öntözőrendszer vizsgálata, karbantartása.

FŰKASZA kertgondozás debrecen

Fűkaszálás

Lekaszáljuk a füvet, ott ahol a fűnyíró már nem segít! Benzines fűkaszáinkkal, a pengék és damilok segítségével megtisztítjuk azokat a területeket is, ahol egy mezei fűnyíró már feladja a harcot. Legyen szó zárt kertről, telekről, vagy elvadult kertrészről, mi megoldjuk, levágjuk és összegyűjtjük.

kertgondozás debrecen

Fűnyírás

Füvet nyírunk, precízen és szakszerűen, benzines fűnyíróinkkal, melyek teljesítménye és mérete miatt a hatékonyság szembeötlő. A pázsitot a megrendelő elképzeléseinek megvalósítva, valamint a körülményeknek, időszaknak és a növény állapotának megfelelő méretre vágjuk azért, hogy egészséges, erős fű örvendeztesse meg a tulajdonost.

ipari fűnyírás

ipari Fűnyírás

Amikor több száz vagy több ezer négyzetméternyi gyepfelület gondozása a cél, akkor nem érdemes elaprózni a feladatot, mert ide erő kell! Ezért dolgozunk mi a modern, többfunkciós Brill fűnyírótraktorral és az Avant szárzúzóval, amelyek szinte bármekkora felületen megbirkózik a fűnyírás és kertgondozás minden feladatával. Hatékonyság, gyorsaság és precizitás – ipari méretekben is!

kertgondozás debrecen

fűszellőztetés és gyeplazítás

A fűszellőztetés és gyeplazítás a kertgondozás egy speciális része, melyhez elektromos és kézi szerszámokat használunk, így távolítjuk el a gyeppel borított talaj felszínéről a filcréteget, ami az elhalt fűszálak és lehulló levelek rostos maradványaiból, illetve a téli hótakaró alatt kialakuló moha rétegből képződik. Ez a réteg kiváló melegágya lehet a gyepet veszélyeztető kórokozóknak, így fennáll a veszélye, hogy a szép pázsitfű kiszárad.

kertgondozás debrecen

gyomlálás

Egy gondozott kert nem lehet gyomos, ezért mi gyomlálunk Ön helyett az egységes, egészséges pázsitért. Legyen szó pongyolapitypangról, fehér heréről, szürke madársóskáról vagy egyéb kétszikű gyomról, mi kiszedjük! Erre a célra kialakított gyomkiszedő eszközökkel tisztítjuk meg az elburjánzott területeket.

 kertgondozás debrecen

Fűpótlás

Fűpótlást alkalmazunk az elgyomosodás után megtisztított vagy elhalt területeken, vagyis a kertnek megfelelő fűmaggal pótoljuk a hiányzó részeken a pázsitot, de a fűpótlás ajánlott akkor is, ha dúsítani szeretnénk a már meglévő gyepet. Az egyenletes fűpótlást szórókocsival kivitelezzük, így garantáltan mindenhova ugyanannyi fűmag fog jutni.

füvesítés kertgondozás debrecen

Füvesítés

Füvesítés során első lépésben felmérjük, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie a befüvesített területnek (például van-e kutya), milyen a talaj minősége (homokos, feketeföld stb.), milyenek a területre jellemző időjárási körülmények. A fűvetést szóró kocsival végezzük, hogy garantáltan egyenletes legyen a gyepréteg. Ha pedig már egy megtépázott gyepfelülettel állunk szemben, akkor a gyepfelszedő gép erejét kell bevetnünk, és új gyepfelületet szükséges lefektetni.

ültetés kertgondozás debrecen

ültetés

Az ültetés a megvalósítás látványos lépése. Álmodja meg a saját édenkertjét, hogy milyen illatokat szeretne érezni, milyen növényekben gyönyörködne szívesen, mi pedig beszerezzük Önnek a legszebb és legegészségesebb növényeket, amit szakszerűen elültetünk, hogy az álomkertje valóra váljon. Mindehhez a szükséges földet, magokat, növénypalántákat az Avant minirakodóval közvetlenül a helyszínre tudjuk szállítani, ezzel is meggyorsítva a szép kert kialakulásának folyamatát.

sövény karbantartás

sövénykarbantartás

A sövénykarbantartás tud kifejezetten szórakoztató és kreatív feladat is lenni. Kipusztult a sövénye? Szeretne egy sövényfalat, hogy megóvja privát szféráját a kíváncsi szemektől? A sövény gyors és hatékony megoldás! Már nem éri el a sövény tetejét? Szeretné rendben látni? Hívjon minket és mi formára vágjuk az égig érő sövényét is a magassági és a kézi sövénynyíróinkkal!

metszés kertgondozás

metszés és vágás

A metszés, vágás nem túl közkedvelt feladatok, ám a kert egészséges fejlődéséhez elengedhetetlenek. Metszőolló, ágvágó, magassági vágóeszköz, stb…. Mind, mind ott van a szerszámaink között, hogy az Ön kertjét is professzionálisan, a lehető leghatékonyabban gondozzuk. 

 kertgondozás debrecen

permetezés

Csapatunk kézi és háti permetezővel juttatja ki az idénynek, növénynek, munkának megfelelő tisztító, irtó és létfontosságú szereket. Permetezés során a hatékonyság mellett fontos a környezet és munkabiztonság is, ezért mindent megteszünk, hogy csak olyan vegyszerrel dolgozzunk, amely környezetbarát és munkavédelmi szempontból is a legbiztonságosabb.

vegyszeres gyomirtás kertgondozás

vegyszeres gyomirtás

A vegyszeres gyomirtás sajnos sokszor elkerülhetetlen, ezért itt a hatékonyság kulcsfontosságú. Különbséget kell tennünk a pázsit vegyszeres gyomirtása (ahol csak a kétszikű növények kerülnek kiirtásra) és a teljes gyomirtás között. Mindkét esetben előre egyeztetett a vegyszer és a módszer, hiszen célunk, hogy a kívánt eredményt kapja a kertjében.

TRÁGYÁZÁS kertgondozás debrecen

trágyázás

A trágyázás a ’nem szeretem’ kertápolási tevékenységek iskolapéldája. Mi azonban nem félünk tőle, hiszen az Avant minirakodó a kezünk alá dolgozik, s így gyorsan és könnyedén elvégezzük a szervestrágyázást és műtrágyázást is. Az egyenletes eloszlás miatt szórókocsival kivitelezzük a munkafolyamatot, mely egyszerre hatékony és gyors megoldás. 

 kertgondozás debrecen

gyepfelszedés

A gyepfelszedés általában a kert utólagos változtatásai során kap szerepet, amikor úgy szeretnénk az öntözőrendszert vagy a vakondhálót kialakítani, hogy közben megőrizzük a már szépen beállt növények egészségét. Ehhez a gyepfelszedő gépet használjuk, mivel használatával hatékonyan, gyorsan lehet eltávolítani a gyepet, gyepszőnyeget, hogy aztán azt vissza is lehessen helyezni vagy új gyepfelületet tudjunk kialakítani.

Kérjen árajánlatot!

[Maximális fájlméret: 10MB]