az öntözés – a kert szíve

Amikor valaki ránk bízza kertjének megtervezését és a fejéből kipattanó ötletek valóságba való átültetését, néhány dolgot a legelején megbeszélünk. Ilyen a növények típusa vagy, hogy szeretne-e öntözőrendszert a kertjébe? Sokan – tévesen – azt gondolják, hogy a profi, automatizált öntözés úri sikk, ám amikor utána számolunk az öntözőrendszer telepítési kiadásainak és a kézi locsolás költségeinek, nagy meglepetésre kiderül, hogy hosszú távon gazdaságosabb öntözőrendszerrel garantálni a kert növényeinek vízigényét.

Vegyük csak szemügyre miről is van szó!

A kézi locsolás specifikumai:

Néhány kertrajongónak igazi élvezet, ha a szép virágágyásokat, tujákat, fákat egyenként meglocsolja, de a legtöbb embernek sem ideje, sem energiája egy ilyen kedves szertartás napi elvégzésére.

A kézi locsolás soha sem lesz annyira alapos és az egész kertet lefedő, mint egy szakszerűen megtervezett és telepített öntözőrendszer. Vagy túlzottan is az.

Gyakorta hiába a növényeket szerető tulajdonos lelkes locsolása, mert a kert talajviszonyai miatt vagy nem győz eleget locsolni, vagy a vízforrása korlátozott, például fúrott kút esetében.

Impozánsak és közkedveltek az olyan növényekkel megkomponált kertek, melyek egzotikus és sajátos igényű virágokkal, fákkal, tujákkal, sövényekkel gyönyörködtetik a szemet. Ám ki tudja fejben tartani e sok egyedi gondozási szükségletet?

  Az öntözés jellemzői:

  A szakszerűen és előzetes felmérésekre alapozva megtervezett és kiépített öntözőrendszer a kert teljes egészét lefedve juttatja ki a vizet, ugyanis az öntözőfejek megfelelő kihelyezésével megvalósítható a fejtől fejig öntözés. A munkafolyamat első lépéseként Avant minirakodónkkal a célnak megfelelően készítjük elő a terepet.

  A fejtől fejig öntözés megvalósításával pontosan a szükséges vízmennyiség lesz szétterítve, így nincs pocséklás a vízzel.

  Az öntözőrendszer szakszerű tervezésével biztosíthatóvá válik az eltérő vízigényű növények számára a megfelelő mennyiségű nedvesség, valamint szárazon tarthatjuk az olyan területeket, ahol szobor, kerti bútor, grill vagy gyermekjáték, homokozó van.

  Nem szükséges a család programjait az öntözéshez igazítani, hiszen az öntözőrendszer a beállított időben garantáltan meglocsolja a kertet. Nincsenek hosszan tekergőző slagok a kertben, amiben biztos hasra esünk…néhányszor.

  Megbízhatóságuk miatt mi Toro Hunter szórófejekkel, mágnes szelepekkel, idomokkal és vezérléssel készítjük az általunk kivitelezett öntözőrendszereket. A valódi szükségleteknek megfelelő rendszer megtervezése érdekében végzünk előzetes vízhozam mérést, területi felmérést, amely által kiderül hogyan és mennyi vizet szükséges a rendszernek kijuttatnia, ezzel rengeteg vizet takarítunk meg Önnek a későbbiekben. Ekkor egyeztetjük le, hogy automata, félautomata vagy manuális öntözőrendszerre van igény és szükség.

  Amit mi nyújtunk Önnek:

  öntözőrendszer tervezése,

  öntözőrendszer telepítése,

  vízhozam mérés és terület felmérése,

  rendszerfeltöltése és rendszer víztelenítése.

  Ne feledje, hogy a kert akkor marad látványos és egészséges, ha szakszerűen, mindig az évszakoknak megfelelően gondozzák és rendszeresen, a valós vízigénynek megfelelően öntözik!

  kertgondozás debrecen
  Kérjen árajánlatot!

  [Maximális fájlméret: 10MB]