őszi kerti munkák

Az ősz, a maga csodálatos színkavalkádjával az egyik legszebb évszakunk, amely azonban sok kerti munkát tartogat számunkra.
A vegetációs időszak végén a fák és bokrok nyugalmi állapotba kerülnek, ilyenkor elhullajtják tavasztól viselt levélöltözetüket. Akármilyen szép is az őszi lombhullatás és akármilyen mókás is a lehullott levelekben ugrálni a gyerekeknek, a játékot követően az őszi lombgyűjtés kihagyhatatlan a kert egészsége érdekében.

Az egy helyre gyűjtött levélkupac ugyanis kiváló telelőhely számos kártevőnek, amelyek tavasszal a friss levélhajtásokat támadják. Ezért mindenképpen érdemes gereblyét ragadni és összegyűjteni az őszi lombhullatás „termését”, majd zsákokba porciózni és elszállíttatni, vagy elásni, esetleg elégetni. Ne feledkezzünk meg az olyan rejtett területekről sem, mint az ereszcsatorna, amelyet szintén meg kell szabadítani a falevelektől, hogy a jelentős őszi-téli csapadék akadálytalanul folyhasson el a megfelelő helyre. Tehát, ha őszi lombgyűjtés, akkor ereszcsatorna-tisztítás is!
Érdemes az őszi lombhullatás eredményét komposztálni, hiszen a természetes komposzt a legjobb tápanyag egy kert vagy park növényzetének. Magas szerves anyag tartalmának köszönhetően ugyanis a növények látványos növekedésnek indulnak, egészségesebbek, leveleik fényesebbek lesznek.
Az őszi lombgyűjtés hónapokig tartó rendszeres folyamat, amire ajánlott időt fordítani. Azonban, ha Ön szívesebben töltené családjával szabadidejét, kiélvezve az utolsó melengető napsugarakat, akkor hívja csapatunkat és mi gyorsan, hatékonyan tüntetjük el a lehullott faleveleket kertjéből!

kertgondozás ősz
Kérjen árajánlatot!

[Maximális fájlméret: 10MB]

Az Árk Garden az Árk Csoport tagja. Minden jog fenntartva. © Árk Csoport Kft.

Webdesign: Veronet - Szöveg: Sikerszöveg