kerttervezés – az átgondolt alap

Nyilvánvaló, hogy első lépésben meg kell határoznunk a kert funkcióját, vagyis, hogy pihenésre, aktív tevékenységek és programok helyszíneként, díszkertként használjuk. Ki kell választani azokat a növényeket, amelyeket nap mint nap nézni szeretnénk.

Ehhez jó, ha tudjuk, hogy a színes és illatozó virágok kavalkádját, a frissen zöldellő füves felületet vagy épp a szoborként formázható sövényeket preferáljuk jobban. Természetesen mindezen kerti elemek tetszés szerint összepárosíthatóak, vagy akár látványosan megkomponált mintákba rendezhetőek.

Azonban ha a leendő kertet kutya is fogja élvezni, akkor a kincsek elrejtése céljából ásott gödrök, valamint a terület folytonos megjelölése ellen is védeni kell a gyepet és a növényeket. Ha pedig kisgyermekek energialevezetésének is helyszíne lesz a kert, külön figyelmet szükséges fordítani a felhasznált alapanyagokra (például fulladást okozható apró kavicsokra vagy a nehéz díszítő kőtömbökre) és egy kerti tó igénye esetén a biztonságra is.

Ha az ideális kert összeállt a fejünkben, még hozzá kell igazítani a környezeti adottságokhoz, vagyis a talaj típusához, a jellemző éghajlati viszonyokhoz. Ám, ha kevésbé ideálisak a feltételek sem kell rögtön lemondani a vágyott elképzelésekről, hiszen a talaj minősége javítható, a megfelelő vízmennyiség pedig egyszerűen és akár programozottan kijuttatható a kertbe egy profi öntözőrendszer segítségével. Tulajdonképpen a modern kerttervezés, kertépítés és kertgondozás szinte korlátlan teret enged a fantáziának és az egyedi igényeknek.

Akár most vásárolt a család új házat csupasz kerttel, akár rendbe szeretnék rakni végre az elburjánzott kertet, akár kivitelezőként szeretné az ingatlan eladási értékét megnövelni egy hangulatos kerttel – az ÁRK Garden szakértő csapata a kerttervezéstől a kertépítésen át a kertgondozásig rugalmasan és megbízhatóan valósítja meg elképzelését!

füvesítés árk garden debrecen
Kérjen árajánlatot!

[Maximális fájlméret: 10MB]

Az Árk Garden az Árk Csoport tagja. Minden jog fenntartva. © Árk Csoport Kft.

Webdesign: Veronet - Szöveg: Sikerszöveg