kertgondozás – az irigyelt kert titka

Fűkaszálás

Lekaszáljuk a füvet, ott ahol a fűnyíró már nem segít! Benzines fűkaszáinkkal, a pengék és damilok segítségével megtisztítjuk azokat a területeket is, ahol egy mezei fűnyíró már feladja a harcot. Legyen szó zárt kertről, telekről, vagy elvadult kertrészről, mi megoldjuk, levágjuk és összegyűjtjük.

Fűnyírás

Füvet nyírunk, precízen és szakszerűen, benzines fűnyíróinkkal, melyek teljesítménye és mérete miatt a hatékonyság szembeötlő. A pázsitot a megrendelő elképzeléseinek megvalósítva, valamint a körülményeknek, időszaknak és a növény állapotának megfelelő méretre vágjuk azért, hogy egészséges, erős fű örvendeztesse meg a tulajdonost.

ipari Fűnyírás

Amikor több száz vagy több ezer négyzetméternyi gyepfelület gondozása a cél, akkor nem érdemes elaprózni a feladatot, mert ide erő kell! Ezért dolgozunk mi a modern, többfunkciós Brill fűnyírótraktorral, amely szinte bármekkora felületen megbirkózik a fűnyírás és parkgondozás minden feladatával. Hatékonyság, gyorsaság és precizitás – ipari méretekben is!

fűszellőztetés és gyeplazítás

Ez egy speciális kertgondozási lépés, melyhez elektromos és kézi szerszámokat használunk, így távolítjuk el a gyeppel borított talaj felszínéről a filcréteget, ami az elhalt fűszálak és lehulló levelek rostos maradványaiból, illetve a téli hótakaró alatt kialakuló moha rétegből képződik. Ez a réteg kiváló melegágya lehet a gyepet veszélyeztető kórokozóknak, így fennáll a veszélye, hogy a szép pázsitfű kiszárad.

gyomlálás

Gyomlálunk az egységes, egészséges pázsitért. Legyen szó pongyolapitypangról, fehér heréről, szürke madársóskáról vagy egyéb kétszikű gyomról, mi kiszedjük! Erre a célra kialakított gyomkiszedő eszközökkel tisztítjuk meg az elburjánzott területeket.

Fűpótlás

Fűpótlást alkalmazunk az elgyomosodás után megtisztított vagy elhalt területeken, vagyis a kertnek megfelelő fűmaggal pótoljuk a hiányzó részeken a pázsitot, de a fűpótlás ajánlott akkor is, ha dúsítani szeretnénk a már meglévő gyepet. Az egyenletes fűpótlást szórókocsival kivitelezzük, így garantáltan mindenhova ugyanannyi fűmag fog jutni.

Füvesítés

Füvesítés során első lépésben felmérjük, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie a befüvesített területnek (például van-e kutya), milyen a talaj minősége (homokos, feketeföld stb.), milyenek a területre jellemző időjárási körülmények. A fűvetést szóró kocsival végezzük, hogy garantáltan egyenletes legyen a gyepréteg. Ha pedig már egy megtépázott gyepfelülettel állunk szemben, akkor a gyepfelszedő gép erejét kell bevetnünk, és új gyepfelületet szükséges lefektetni.

ültetés

Az ültetés a megvalósítás látványos lépése. Álmodja meg a saját édenkertjét, hogy milyen illatokat szeretne érezni, milyen növényekben gyönyörködne szívesen, mi pedig beszerezzük Önnek a legszebb és legegészségesebb növényeket, amit szakszerűen elültetünk, hogy az álomkertje valóra váljon. Mindehhez a szükséges földet, magokat, növénypalántákat az Avant minirakodóval közvetlenül a helyszínre tudjuk szállítani, ezzel is meggyorsítva a szép kert kialakulásának folyamatát.

sövénykarbantartás

A sövénykarbantartás tud kifejezetten szórakoztató és kreatív feladat is lenni. Kipusztult a sövénye? Szeretne egy sövényfalat, hogy megóvja privát szféráját a kíváncsi szemektől? A sövény gyors és hatékony megoldás! Már nem éri el a sövény tetejét? Szeretné rendben látni? Hívjon minket és mi formára vágjuk az égig érő sövényét is a magassági és a kézi sövénynyíróinkkal!

metszés és vágás

A metszés, vágás nem túl közkedvelt feladatok, ám a kert egészséges fejlődéséhez elengedhetetlenek. Metszőolló, ágvágó, magassági vágóeszköz, stb…. Mind, mind ott van a szerszámaink között, hogy az Ön kertjét is professzionálisan, a lehető leghatékonyabban gondozzuk.

permetezés

Csapatunk kézi és háti permetezővel juttatja ki az idénynek, növénynek, munkának megfelelő tisztító, irtó és létfontosságú szereket. Permetezés során a hatékonyság mellett fontos a környezet és munkabiztonság is, ezért mindent megteszünk, hogy csak olyan vegyszerrel dolgozzunk, amely környezetbarát és munkavédelmi szempontból is a legbiztonságosabb.

vegyszeres gyomirtás

A vegyszeres gyomirtás sajnos sokszor elkerülhetetlen, ezért itt a hatékonyság kulcsfontosságú. Különbséget kell tennünk a pázsit vegyszeres gyomirtása (ahol csak a kétszikű növények kerülnek kiirtásra) és a teljes gyomirtás között. Mindkét esetben előre egyeztetett a vegyszer és a módszer, hiszen célunk, hogy a kívánt eredményt kapja a kertjében.

trágyázás

A trágyázás a ’nem szeretem’ kertápolási tevékenységek iskolapéldája. Mi azonban nem félünk tőle, hiszen az Avant minirakodó a kezünk alá dolgozik, s így gyorsan és könnyedén elvégezzük a szervestrágyázást és műtrágyázást is. Az egyenletes eloszlás miatt szórókocsival kivitelezzük a munkafolyamatot, mely egyszerre hatékony és gyors megoldás. 

gyepfelszedés

A gyepfelszedés általában a kert utólagos változtatásai során kap szerepet, amikor úgy szeretnénk az öntözőrendszert vagy a vakondhálót kialakítani, hogy közben megőrizzük a már szépen beállt növények egészségét. Ehhez a gyepfelszedő gépet használjuk, mivel használatával hatékonyan, gyorsan lehet eltávolítani a gyepet, gyepszőnyeget, hogy aztán azt vissza is lehessen helyezni vagy új gyepfelületet tudjunk kialakítani.