őszi kertzárás

Amikor kicsit csípősek a hajnalok és hűvösek az esték, amikor sötétben ébred a család és szürkületben térünk meg otthon a fárasztó nap után. Az ősz azonban rengeteg szépséget tartogat, melyeket a természet kedvelői, a kertimádók jól ismernek és ki is élvezik az utolsó utáni pillanatig.
A tavasszal üde zöld színben előbújó fű és a színpompás, illatozó virágoktól kiviruló kertet ezekben a kellemes őszi napokban kell előkészíteni. Akármilyen furcsán is hangzik, de az őszi kertzárás az ezernyi teendőjével együtt, izgalmas szakasza a kertgondozásnak. Mindamellett, hogy gondoskodnunk kell a növények, a kerti tó és az öntözőrendszer fagyokkal szembeni védelméről, mindaz a gondoskodás, mit a kertnek adunk tavasszal busásan megtérül!

Azt mindenki tudja, hogy a fagyra érzékeny növényeinket biztos helyre kell menekítenünk az őszi kertzárás idején, ahol átvészelve a téli napfény és meleg hiányt, egészségesek maradnak. A látványos gyep érdekében érdemes a napokban megejteni egy utolsó trágyázást is, amely tápanyaggal tölti fel a talajt, de a virágos kerteknél ideális lehet a talaj komposzttal való feljavítása is, amely nem csupán a tápanyagokat pótolja, de javítja a vízelvezető képességet is.

Ugyanígy kell gondoskodnunk a kerti tó téliesítéséről is, amely nem csak a lehulló őszi falevelek összegyűjtését jelenti, hanem egy védőháló kifeszítését a tó felett, a nem elég mélyen élő növények eltávolítását és teleltetését, az iszapréteg felmérését és beállítását, a halak vermelését. S talán az egyik legfontosabb a szűrő és vízforgató rendszerek kitisztítása és átvizsgálása, amely az algásodás elkerülésének kulcsa.

Az öntözőrendszer karbantartására is az őszi kert téliesítése közben érdemes sort keríteni, hiszen a rendszerből a vizet leengedve könnyen át tudjuk nézni, hogy hol gyengültek vagy sérültek a vezetékek, kell-e valahol alkotórészt cserélni.

Az őszi kert téliesítése tavasszal mutatja majd meg eredményét, amikor minden rendszer tökéletesen üzemel, egészséges zöld gyep bújik elő a földből és az első tavaszi virágok szebbé teszik a napot vibráló színeikkel. Ehhez persze most kell elültetnünk a tulipán és nárcisz hagymákat, tőosztással szaporítani az évelő növényeinket.

Az őszi kertzárás sokrétű, ám hálás feladatát elvégezni idő és energia, melyre azonban szerencsés esetben akár 2 hónapunk is van. Azonban, ha úgy érzi nem boldogul vagy túl nagy a kert, túl kevés az idő, túl sok a munka, bátran hívjon minket!

 

Csapatommal elvégzünk minden feladatot a kertjében, elszállítjuk a keletkező hulladékot, így Ön hátradőlve kortyolgathat egy csésze forró teát – vagy forralt bort -, és gyönyörködhet őszi kertjében!

Kérjen árajánlatot!

[Maximális fájlméret: 10MB]

Az Árk Garden az Árk Csoport tagja. Minden jog fenntartva. © Árk Csoport Kft.

Webdesign: Veronet - Szöveg: Sikerszöveg