kerttervezés – az átgondolt alap

Nyilvánvaló, hogy első lépésben meg kell határoznunk a kert funkcióját, vagyis, hogy pihenésre, aktív tevékenységek és programok helyszíneként, díszkertként használjuk. Ki kell választani azokat a növényeket, amelyeket nap mint nap nézni szeretnénk.

Ehhez jó, ha tudjuk, hogy a színes és illatozó virágok kavalkádját, a frissen zöldellő füves felületet vagy épp a szoborként formázható sövényeket preferáljuk jobban. Természetesen mindezen kerti elemek tetszés szerint összepárosíthatóak, vagy akár látványosan megkomponált mintákba rendezhetőek.

Azonban ha a leendő kertet kutya is fogja élvezni, akkor a kincsek elrejtése céljából ásott gödrök, valamint a terület folytonos megjelölése ellen is védeni kell a gyepet és a növényeket. Ha pedig kisgyermekek energialevezetésének is helyszíne lesz a kert, külön figyelmet szükséges fordítani a felhasznált alapanyagokra (például fulladást okozható apró kavicsokra vagy a nehéz díszítő kőtömbökre) és egy kerti tó igénye esetén a biztonságra is.

Ha az ideális kert összeállt a fejünkben, még hozzá kell igazítani a környezeti adottságokhoz, vagyis a talaj típusához, a jellemző éghajlati viszonyokhoz. Ám, ha kevésbé ideálisak a feltételek sem kell rögtön lemondani a vágyott elképzelésekről, hiszen a talaj minősége javítható, a megfelelő vízmennyiség pedig egyszerűen és akár programozottan kijuttatható a kertbe egy profi öntözőrendszer segítségével. Tulajdonképpen a modern kerttervezés, kertépítés és kertgondozás szinte korlátlan teret enged a fantáziának és az egyedi igényeknek.

Akár most vásárolt a család új házat csupasz kerttel, akár rendbe szeretnék rakni végre az elburjánzott kertet, akár kivitelezőként szeretné az ingatlan eladási értékét megnövelni egy hangulatos kerttel – az ÁRK Garden szakértő csapata a kerttervezéstől a kertépítésen át a kertgondozásig rugalmasan és megbízhatóan valósítja meg elképzelését!

füvesítés árk garden debrecen

Tetszett, amit eddig látott?

Ne habozzon, kérjen árajánlatot még ma! Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

Új mező

Az Árk Garden az Árk Csoport tagja. Minden jog fenntartva. © Árk Csoport Kft.

Webdesign: Veronet - Szöveg: Sikerszöveg

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com