öntözőrendszer téliesítve

Ahogy előkerülnek a kabátok, sálak a szekrények mélyéről, úgy kell a hűvös késő őszi és a zimankós téli időjárásra felkészíteni a kertünket is. Ilyenkor bizony sok teendője akad a szorgos kertésznek, hiszen az őszi lombgyűjtés mellett gondos figyelmét igénylik a növények, a kerti tó és természetesen az öntözőrendszer is. Miként összeszedjük az őszi lombhullatás termését, kihalászva a kerti tóból is minden egyes falevelet, oly alapossággal vesszük szemügyre az öntözőrendszert.

Az öntözőrendszer téliesítése a kulcsa a tavasszal hibátlanul működő locsoló berendezésnek, s vele karöltve az egészségesen fejlődő kertnek is. Kellemes klímájú hazánkban a talaj fagyhatára 80 cm körül van, ami bizony azt jelenti, hogy az öntözőrendszer mágnesszelepei, csövei és szórófejei a maguk 30 centiméteres mélységben való elhelyezkedésükkel, komoly fagyveszélyben vannak. Márpedig egy öntözőrendszer nem filléres felszerelése a kerteknek, vagyis oktalanság lenne elhanyagolni.

Ezért Október közepétől már érdemes átgondolni, hogyan történjen az öntözőrendszer víztelenítése, azonban szakértőként én mindenképp a teljes rendszer átvizsgálásával kombinált téliesítésre bíztatok mindenkit. Maga az öntözőrendszer téliesítése nem egy rettentő ördöngös művelet, viszont annál inkább aprólékos. Ugyanis a rendszerben maradt víz az első nappali fagyok érkeztével jelentős károkat okozhat a csövekben, szelepekben egyaránt.

Éppen ezért érdemes olyan szakembert keresni az öntözőrendszer víztelenítése kapcsán, aki tapasztaltan keresi a használatból fakadó hibákat, gyengeségeket, alaposan leengedi a vizet a rendszerből, s mindezt lehetőleg a legszakszerűbben, kompresszoros víztelenítéssel viszi véghez.

Akár most vásárolt a család új házat csupasz kerttel, akár rendbe szeretnék rakni végre az elburjánzott kertet, akár kivitelezőként szeretné az ingatlan eladási értékét megnövelni egy hangulatos kerttel – az ÁRK Garden szakértő csapata a kerttervezéstől a kertépítésen át a kertgondozásig rugalmasan és megbízhatóan valósítja meg elképzelését!

téli kertgondozás
Kérjen árajánlatot!

[Maximális fájlméret: 10MB]

Az Árk Garden az Árk Csoport tagja. Minden jog fenntartva. © Árk Csoport Kft.

Webdesign: Veronet - Szöveg: Sikerszöveg