Örömmel mutatjuk be legújabb családtagunkat, a modern és hatékony gyepfelszedő gépünket!

 

Ezzel az új kis csoda masinával a kertgondozás új szintre emelhető, hogy füves területeink mindig üdén zöldelljenek!

 

Hogy mitől különleges az új családtag és mikor jó a gyepfelszedés?

 

Akár éppen a kert kialakításába ástuk bele magunkat, akár utólag szeretnénk néhány módosítást, akár a kert egészségének megőrzése a célunk, hatékony és korszerű eszközökre, módszerekre van szükség.

Ha már meglévő kertünket frissítjük fel, különösen fontos, hogy minél kevesebb kárt okozzunk az új elképzelések megvalósítása során.Ekkor különösen jó szolgálatot tesz a gyepfelszedő gép.

Ugyanis:

• Kimagasló hatékonyságának hála gyorsan és precízen lehet felszedni a gyepet, így az új gyepfelület lefektetése vagy a régi visszahelyezése is könnyebb. A művelet nem dúlja fel a kertet, s nem rontja el a zöld felület összhangját. Hamarabb vehetjük újra birtokba a szép és egészséges füves területünket!

• Ha elszaporodtak a kártevők s már menthetetlen az egykor csodás gyepünk, vagy az elharapódzó gyomok helyrehozhatatlan károkat okoztak, a gyepfelszedő géppel 2-15 centiméteres mélységben dolgozva tökéletesen megtisztítható a terület. Ezzel előkészítve az új gyep számára az ideális körülményeket.

• Mivel a gyepfelszedő gép kisebb mélységben is képes átforgatni a talajt, így kevesebb lesz a zöldhulladék. Sőt, újra füvesítés esetén, amikor elegendő a talaj felső 3-4 centiméteres rétegét eltávolítani a zöldhulladék akár a felére is csökkenhet.

• Ugyanezen előnyös tulajdonságából fakad, hogy kevesebb talajutánpótlás szükséges, amivel újból jelentős összegeket takaríthatunk meg. Ha pedig gyepszőnyeg lefektetése az igény a talajpótlás akár el is hagyható.

• Ha vakondhálós területen válik szükségessé a gyepfelszedése, ennek a gépnek hála a művelet a vakondháló sérülése nélkül végrehajtható.

• Kimaradt az öntözőrendszer kiépítése? A gyepfelszedő gép segítségével a meglévő gyepet vagy gyepszőnyeget károsodás nélkül fel tudjuk szedni. Így az öntözőrendszer akár utólagosan is megvalósítható!

• A virágágyás kialakítása is könnyedén megoldható, hiszen kis méretének köszönhetően a gyepfelszedő gép szűkebb helyeken is remekül alkalmazható. Precíz vágása révén akár finoman ívelő ágyások is helyet kaphatnak a füves terület kellős közepén.

• És persze akkor is jó szolgálatot tesz a kis gép, ha egy korábbi rét vagy legelő befüvesítése az igény, amelynek első lépéseként természetesen a területet alaposan meg kell tisztítani.